Hej, mitt namn är Niclas Montelius och jag grundade Vrakberget med drivkraften att erbjuda produkter som bjuder in till passionerad matlagning och kvalitativ avkoppling. Ett stressigt arbetsliv som kretsat kring matlagning och köttprodukter har lärt mig hur viktigt det är med kvalitet, passion och avkoppling. Jag är född och uppvuxen i Nacka utanför Stockholm och arbetet med Vrakberget sker så lokalt som möjligt.

Idén bakom Vrakberget

Allt började med att jag befann mig på Vrakberget i Nacka under en uppskruvad tid av för mycket jobb och för lite avkoppling. Det kändes som att min stressiga tid som säljare för en stor köttleverantör började ta ut det bästa av mig. Jag fick känslan av att jag vill arbeta på ett annat sätt och erbjuda något riktigt bra som jag själv kunde ställa mig bakom – med hela mitt engagemang och min passion igen. Det var här jag fick idén till vår första produkt som kom att bli en högkvalitativ stekbricka. Stekbrickan skulle hålla för generationer och bjuda in till kreativ matlagning varsom helst och när som helst. Men vad skulle jag döpa mitt varumärke till? Jag tittade mig omkring och tänkte högt: Vrakberget såklart!

Rustika produkter för matlagning, umgänge och avkoppling

Vår vision är att erbjuda hållbara produkter som bjuder in till passionerad matlagning och kvalitativ avkoppling i hemmet, trädgården och naturen. När vi tar fram en ny produkt utgår vi därför alltid från samtal och reflektioner kring matlagning, avkoppling och naturen. Det är i dessa samtal och möten med vänner, kockar, bagare och nya bekantskaper som idéerna bakom våra produkter dyker upp. Vi vill att skaparglädjen och filosofin bakom varje ny produkt ska genomsyra känslan du får av alla våra produkter.

Lokal produktion med naturen som inspiration

Vi utvecklar alla våra produkter från grunden i Sverige och håller vår produktion så lokal som möjligt. Nackas omgivningar och svenska landskap är vår ständiga inspirationskälla. 

Våra kärnprodukter är rustika matlagningsredskap i stål såsom stekbrickor, smashjärn och ungsformar. Vi erbjuder också produkter inom servering, trädgård och inredning där filosofin alltid är densamma: “Vi bjuder in till passionerad matlagning, umgänge och avkoppling”.